• Sākums
  • Produkti
  • Blogs
  • Kontakti
  • INFO
    • Privātuma politika
    • Interneta veikala lietošanas noteikumi

Ķiploku grauzdiņi

27. novembris, 2023 pl. 23:36, 1 komentārs

Ja jūs esat tikpat liels ķiploku cienītājs kā mēs, tad šis raksts ir domāts tieši jums. Mēs esam izveidojuši pilnīgi ideālu recepti garšīgākajiem ķiploku grauzdiņiem — kraukšķīgi ārpusē, neprātīgi sulīgi iekšpusē, un, pats galvenais, piepildīti ar ķiploku pulvera aromātisko maģiju.

Sastāvdaļas:

  • Īsta Latvijas rupjmaize (piemēram, Lāču rupjmaize )
  • 1/2 glāze nesālīta, izkausēta sviesta (var lietot arī eļļu)
  • 4 tējkarotes ķiploku pulvera
  • Sāls pēc garšas
  • Pēc izvēles: 1/2 glāze Parmezāna siera, pētersīļi, rozmarīns, timiāns

Instrukcija:

  • Iepriekš uzsildiet krāsni līdz 190°C.

  • Sagatavojiet ķiploku sviestu:
  • Sajauciet izkausēto sviestu ar ķiploku pulveri un sāli pēc garšas. Samaisiet, līdz masa ir viendabīga. Parmezāna sieru varat pievienot šai masai vai uzkaisīt pašās beigās.

  • Sagrieziet maizi:
  • Iesakām to griezt vienādos gabalos, lai tiem būtu nepieciešams vienāds pagatavošanas laiks.

  • Uzklājiet ķiploku sviestu:
  • Pārklājiet katru maizes gabalu ar ķiploku sviestu, izmantojot nazi vai slotiņu.

  • Ietinat grauzdiņus alumīnija folijā:
  • Iesakām ietīt grauzdiņus alumīnija folijā, atstājot augšpusi vaļēju. Tas ļaus maizei tvaikot un kļūt neprātīgi sulīgai, vienlaikus saglabājot kraukšķīgu ārpusi.
  • Ja vēlaties, aromātam varat pievienot sakapātu pētērsīli, rozmarīna vai timiāna zariņu.

  • Cepšana:
  • Ievietojiet folijā ietītos maizes gabalus epriekš uzsildītajā krāsnī uz 15 minūtēm vai līdz ķiploka sviesta aromāts piepilda jūsu virtuvi.

  • Nobeigumā:
  • Papildinat ar parmezāna sieru.

#ĶiplokuMaize #ĶiplokuPulveraReceptes #GaršīgasUzkodas #VieglasReceptes #ĶiplokuMīļotāji #Maiz #GatavošanaArĶiplokiem #lāčumaize #rupjmaize #Latvijasgarša #ķiplokugrauzdiņi #grauzdiņi




1 komentārs - Ķiploku grauzdiņi

Kristīne - 29. novembris, 2023 pl. 13:56
Jā, folija tiešām padara grauzdiņus īpaši sulīgus! Paldies par recepti! :)

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Novadu Garša 2024
    30. okt. 2024
  • Ķiploku grauzdiņi
    27. nov. 2023
  • Ķiploku un ķirbju krēmzupa
    14. nov. 2023
  • Informācija par piegāde
    22. maijs 2023
  • Novada Garša 2021
    25. janv. 2022
  • Ķiploku stādīšana
    12. nov. 2021
  • Ķiploku čipsīši
    23. sept. 2021

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

Log in




Forgot password?
Create account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out