• Sākums
  • Produkti
  • Blogs
  • Kontakti
  • INFO
    • Privātuma politika
    • Interneta veikala lietošanas noteikumi

Ķiploku grauzdiņi

27. novembris, 2023 pl. 23:36, 1 komentārs

Ja jūs esat tikpat liels ķiploku cienītājs kā mēs, tad šis raksts ir domāts tieši jums. Mēs esam izveidojuši pilnīgi ideālu recepti garšīgākajiem ķiploku grauzdiņiem — kraukšķīgi ārpusē, neprātīgi sulīgi iekšpusē, un, pats galvenais, piepildīti ar ķiploku pulvera aromātisko maģiju.

Sastāvdaļas:

  • Īsta Latvijas rupjmaize (piemēram, Lāču rupjmaize )
  • 1/2 glāze nesālīta, izkausēta sviesta (var lietot arī eļļu)
  • 4 tējkarotes ķiploku pulvera
  • Sāls pēc garšas
  • Pēc izvēles: 1/2 glāze Parmezāna siera, pētersīļi, rozmarīns, timiāns

Instrukcija:

  • Iepriekš uzsildiet krāsni līdz 190°C.

  • Sagatavojiet ķiploku sviestu:
  • Sajauciet izkausēto sviestu ar ķiploku pulveri un sāli pēc garšas. Samaisiet, līdz masa ir viendabīga. Parmezāna sieru varat pievienot šai masai vai uzkaisīt pašās beigās.

  • Sagrieziet maizi:
  • Iesakām to griezt vienādos gabalos, lai tiem būtu nepieciešams vienāds pagatavošanas laiks.

  • Uzklājiet ķiploku sviestu:
  • Pārklājiet katru maizes gabalu ar ķiploku sviestu, izmantojot nazi vai slotiņu.

  • Ietinat grauzdiņus alumīnija folijā:
  • Iesakām ietīt grauzdiņus alumīnija folijā, atstājot augšpusi vaļēju. Tas ļaus maizei tvaikot un kļūt neprātīgi sulīgai, vienlaikus saglabājot kraukšķīgu ārpusi.
  • Ja vēlaties, aromātam varat pievienot sakapātu pētērsīli, rozmarīna vai timiāna zariņu.

  • Cepšana:
  • Ievietojiet folijā ietītos maizes gabalus epriekš uzsildītajā krāsnī uz 15 minūtēm vai līdz ķiploka sviesta aromāts piepilda jūsu virtuvi.

  • Nobeigumā:
  • Papildinat ar parmezāna sieru.

#ĶiplokuMaize #ĶiplokuPulveraReceptes #GaršīgasUzkodas #VieglasReceptes #ĶiplokuMīļotāji #Maiz #GatavošanaArĶiplokiem #lāčumaize #rupjmaize #Latvijasgarša #ķiplokugrauzdiņi #grauzdiņi




1 komentārs - Ķiploku grauzdiņi

Kristīne - 29. novembris, 2023 pl. 13:56
Jā, folija tiešām padara grauzdiņus īpaši sulīgus! Paldies par recepti! :)

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Novadu Garša 2024
    30. okt. 2024
  • Ķiploku grauzdiņi
    27. nov. 2023
  • Ķiploku un ķirbju krēmzupa
    14. nov. 2023
  • Informācija par piegāde
    22. maijs 2023
  • Novada Garša 2021
    25. janv. 2022
  • Ķiploku stādīšana
    12. nov. 2021
  • Ķiploku čipsīši
    23. sept. 2021

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

Log in

Incorrect password.




Forgot password?
Create an account
Login to existing account
My orders
My reviews
My details
Log out